Westinghouse Electric Company, Bechtel и полската компания Polskie Elektrownie Jądrowe (PEJ) подписаха

...
Westinghouse Electric Company, Bechtel и полската компания Polskie Elektrownie Jądrowe (PEJ) подписаха
Коментари Харесай

Полша започва да строи първата си атомна централа

Westinghouse Electric Company, Bechtel и полската компания Polskie Elektrownie Jądrowe (PEJ) подписаха контракта за инженеринг на първата полска атомна електроцентрала на площадката в Любиатово-Копалино, Померания. 

Министър ръководителят на Полща Матеуш Моравецки, Анна Лукашевска-Тжециаковска – пълномощен представител на държавното управление по стратегическата енергийна инфраструктура, и Марк Бжежински – дипломат на Съединени американски щати в Полша, участваха на церемонията по подписването, която се състоя във Варшава, оповестиха от Westinghouse. 

Обхватът на контракта включва създаване на обстоен план за нуклеарния остров за три енергоблока, които ще се изградят на избраната площадката и които ще са основани на най-модерния нуклеарен реактор от потомство III+ с технологията на Westinghouse AP1000®, създаване на обстоен план за стандартната част на енергоблоковете, както и обезпечаване на подпомагане за PEJ при правенето на нужната лицензионна документи, стратегии за образование и процедури за употреба и поддръжка. Срокът на контракта е 18 месеца, като осъществяването на дейностите по него започват незабавно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР